top of page

Territoris de trànsit

 

 

Intervenció sociocultural intergeneracional, en col·laboració amb el col·lectiu de les persones majors i adolescents al voltant del seu barri.

 

Entenent el barri com un espai de relacions, entre persones, indrets, records i emocions. Despullem el barri de les seves façanes i rajoles per arribar a la seva ànima, les seves ànimes. Tantes, com mirades transiten els seus carrers.

Per uns el barri és la vida, el passat, present i futur, memòria, història. Malauradament aquestes relacions properes amb els espais que habitem cada cop són menys freqüents. Ens trobem amb ciutats que donen l'esquena a la vida al carrer, a les persones. Barris pel futur que eviten la possibilitat de trobar-se, de trobar-nos, barris que desactiven la nostra possibilitat de construir-lo entre totes i tots. Escoltem amb nostàlgia relats de la nostra gent gran, el barri era la casa, la plaça i els carrers eren espais pel joc i la xerrada, en definitiva, el barri era un lloc conegut, dotat de caràcter i personalitat. Aquest barri encara existeix, a la memòria de la gent gran que l'habita.

Joves i majors hem construït un territori comú on transitar, recordar i també descobrir noves possibilitats de convivència i de creació de comunitat plegats. Entenem el barri com un espai ric d'encreuament de significats i vivències. Volem poder transitar una ciutat que ens pertanyi a totes i tots els qui l'habitam.

 

La primera edició d'aquest projecte va tenir lloc entre els mesos d’octubre i desembre de 2018, desenvolupat en col·laboració amb la gent gran de la Llar Avinguda Argentina i els alumnes de 1r de Batxillerat de l’IES Joan Alcover de Palma. La segona edició, es va desenvolupar entre els mesos de setembre i novembre de 2019, en col·laboració amb gent gran del barri de La Soledat i els alumnes de 4t d'ESO de l'IES Antoni Maura de Palma.

Territoris de trànsit és un projecte del Col·lectiu Sa Galania i ha comptat amb la confiança i el finançament de l’Obra Social “la Caixa”.

Enllaç al vídeo de la 1a edició: https://vimeo.com/309465987

Enllaç al vídeo de la 2a edició: https://vimeo.com/373347428

bottom of page