Aquest és un projecte de la Fundació Mallorca Literària. Es tracta d’un projecte intergeneracional que ja ha enregistrat diferents testimonis de persones majors als pobles de Sineu, Sant Joan, Costitx i Llubí per conservar el llegat oral que forma part de la seva memòria. Els enregistraments s'han fet al context dels tallers d’estimulació cognitiva de l’IMAS i la tasca de recopilació ha sigut desenvolupada per alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels IES de Sineu, Porreres i Binissalem.

Durant el curs 2017/18 el projecte s’ha desenvolupat amb les usuàries i usuaris dels taller de l'IMAS a Porreres, Lloret, Alaró, Selva i Biniamar; la idea és que més endavant el projecte es pugui estendre a altres indrets de l'illa.

Gloses, cançons, rondalles i llegendes, dites i refranys, embarbussaments… totes elles són expressions del patrimoni oral a través del qual es transmeten creences i el saber popular, així com coneixements del medi. Un patrimoni oral i cultural d’arrel tradicional que el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca vol recollir, inventariar i arxivar a través d’un nou fons especialitzat: l’Arxiu Oral de Mallorca (AOM).