top of page

El tresor de la Memòria

 

Aquest és un projecte de la Fundació Mallorca Literària. Es tracta d’un projecte intergeneracional que ja ha enregistrat diferents testimonis de persones majors als pobles de Sineu, Sant Joan, Costitx i Llubí per conservar el llegat oral que forma part de la seva memòria. Els enregistraments s'han fet al context dels tallers d’estimulació cognitiva de l’IMAS i la tasca de recopilació ha sigut desenvolupada per alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels IES de Sineu, Porreres i Binissalem.

Durant el curs 2017/18 el projecte s’ha desenvolupat amb les usuàries i usuaris dels taller de l'IMAS a Porreres, Lloret, Alaró, Selva i Biniamar; la idea és que més endavant el projecte es pugui estendre a altres indrets de l'illa.

Gloses, cançons, rondalles i llegendes, dites i refranys, embarbussaments… totes elles són expressions del patrimoni oral a través del qual es transmeten creences i el saber popular, així com coneixements del medi. Un patrimoni oral i cultural d’arrel tradicional que el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca vol recollir, inventariar i arxivar a través d’un nou fons especialitzat: l’Arxiu Oral de Mallorca (AOM).

bottom of page