top of page

Incloure, sediment i memòria

 

Una investigació artística participativa per a visibilitzar la memòria migrant i treballadora dels anys 60, 70 i 80 a Mallorca, a partir de l’Arxiu Planas i el seu context.

Amb aquest projecte hem inclòs la narrativa de diferents veïnats i veïnades de la ciutat de Palma, concretament del barri del Fortí, Avinguda Argentina, Camp de Serralta, Son Espanyolet i Son Cotoner.

A partir de la investigació de Sa Galania, i la informació resultant d’aquestes trobades, hem generat una intervenció transdisciplinària, Infiltracions, fent servir els llenguatges artístics contemporanis com a eines disruptives i possibilitadores d’un discurs crític. Imbricar els arxius personals de les participants amb els materials de l’arxiu, generant una narrativa nova, inclusiva i contemporània.

Aquest projecte ha estat guardonat amb una beca d’investigació a l’Art Investigation Programme, i s'ha desenvolupat en una primera fase durant el novembre del 2019, al Centre Cultural Casa Planas i diversos espais de Ciutat; amb el suport del Goethe Institut Barcelona i l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Durant l'estiu de 2020, hem continuat amb la nostra investigació, al barri de Son Roca, on hem connectat la memòria treballadora de dones de diferents districtes de Ciutat, entrellaçant les vivències de diverses generacions, catalitzant i sumant narratives, a partir del relat oral com a dispositiu de mediació.

                                             Recordau activar el volum!

bottom of page